Smörgåstårta med Lax & skaldjur
Denna Smörgårtårta gjorde jag förra helgen men den har legat obloggad nu! Tycker det är så otroligt svårt att fotografera en smörgåstårta, blir liksom inte bra! Men supergod blev den iaf! 😉
Jag älskar att använda hönökakor i smörgåstårta men går lika bra att byta ut till landgångsbröd
Det här behöver du:
2 paket Hönökakor eller Landgångsbröd
Lager 1 & 3
200 g varmrökt lax
4 st Hackade ägg
2 dl creme fraiche
1½ dl majonnäs
2 msk hackad dill
salt & peppar
Lager 2
Skagenröra (Köpt eller hemmagjord)
Ex på Garneringen
1 burk creme fraiche
2-3 msk majonnäs
salt & peppar
Kräftstjärtar eller räkor
Skivade ägg
avokado,gurka, paprika, vindruvor, dill
Görsåhär:
Blanda ingridienserna till tårtan och fyll den dagen innan den ska ätas! (Använder du Hönökakor så lägger du ihop 2 och 2 så det formar en cirkel).
Blanda Creme fraiche och majonäs, krydda! Bre ut blandningen jämnt över hela tårtan och dekorera strax innan den ska serveras.