Italiensk Citronkaka med IngefärsGrädde
En riktigt god sötsyrlig Italiensk citronkaka som doftar härligt friskt av citroner! Varför den heter kaka vet jag inte, liknar ju mer en paj! 😉 Mmm, och ät den tillsammans med en klick ingefärsgrädde! Så himla gott till kvällsfikat!
Botten
2 ½ dl vetemjöl
100 g smör (rumsvarmt)
½ dl florsocker
Gör såhär:
Gör en deg och smörj en rund form med löstagbar kant.
Grädda pajskalet i 20 min i 175 grader
Kräm
2 ägg
saften från en citron
1½ dl socker
4 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
Riv skalet av en citron
Gör såhär:
Vispa ägg & socker pösigt , rör ihop resten av ingridienserna och blanda med ägg/socker smeten. häll över pajskalet och grädda i 20-25 min i 175 grader.
Sikta florsocker över kakan direkt efter den kommer ur ugn, samt lite mer florsocker då den svalnat helt!
Ingefärsgrädde:
2½ dl grädde
2 tsk riven ingefära
1 tsk vaniljsocker
2 msk socker
Vispa grädden och blanda ner ingefäran & socker.
Smeten över pajskalet..
Klar Citronkaka!